img img

FMH


Sajnos egyre több Társasház kerül nehéz helyzetbe a tulajdonosi közös költség hátralékok miatt.
A kintlévőségek behajtására cégünk kidolgozott egy behajtási folyamatot, mely - természetesen a törvények szabta keretek között - a leghatékonyabb eljárásokat foglalja magába. A kintlévőség-kezelés sikeres alkalmazása hozzájárul Társasházaink zavartalan működéséhez. A részletekről. A megelőzés itt is kiemelten fontos. Ezért a folyamatos tájékoztatás a tulajdonosi egyenlegekről az első lépés. Itt meg kell említeni a tulajdonosok és mindazok akiket érint el kell érjük. Az e-mail címek, szinte mindenki rendelkezik legalább egy ilyen címmel, rögzítése a képviselet számára elengedhetetlen, a mobil számmal együtt. A jelenlegi thtv nem támogatja ezt a feladatunkat sajnos. Pedig a tulajdonos, aki nem működik együtt adott esetben, maga is érdekelt az adatok átadásában. Feltéve rendelkezésre áll az elérhetőség, akkor az informatikai rendszerünk gyorsan és egyszerűen képes folyamatos tájékoztatásra. Adott esetben egy jogi eljárás elindításához is segítség. A pontos és korrekt tájékoztatás az esetek több mint felénél elégséges a fizetési fegyelem fenntartására. A követekező lépés a fizetési meghagyásos eljárás. A parkolási ügyek okán sokunknak ismerős eljárás. Ami miatt hatékony az eljárás, az a díja. esetünkben ez 17000.-ft. Senki nem szeret további költségeket okozni önmagának. Ennek kilátásba helyezése a maradék esetekben néhány kivételtől eltekintve eredményes szokott lenni. A maradék 1-2 eset majdnem mindíg hosszas és költséges eljárás. Miért? Az eljárásokat ismételni kell, adott esetben a jelzálogjog bejegyzése is szükséges. A költségek és kamatok sok esetben meghaladják a tőke tartozás összegét. Voltak eseteink, amikor az árverésig jutott az ügy. Ezek több éven át húzódó esetek. Amit tudni kell azoknak akik minket választanak. Nálunk az első eljárást a FMH-t magunk indítjuk, e-signo segítségével. Nem mindíg alkalmaztuk ezt az eljárást, így van összehasonlításunk.
Még valami. A kollégáink a költségek miatt az eljárások kezdeményezésével sokszor kivárnak. Negatív hatás. A tulajdonos nem fogja komolyan venni a felszólítást, látva a következményel elmaradását, erősíti a kötelezettség hátrább sorolását az amúgy is számos kötelezettségei között. A költségek esetünkben 5000.-ft ami a FMH minimum költsége, a mértéke a tőke követelés 3%-a(165600.-tól haladja meg a 3%-t) Minden további költséget a képviselet előlegez meg. Természetesen a befolyást követően az összes költség megfizetésre kerül, így a tulajdonosok által megelőlegezett eljárási illeték és az eljárás további költsége, amit képviseletünk előlegezett meg.

ico_arrowAjánlott oldalak

etour-budapest.com

We are glad to welcome you to Etour-budapest, which gives personal service of English and Spanish speaking official Hungarian tourist guides. Reading our web page you get tourist information about Hungary and Budapest, and you can make reservation for the recommended tours. On your demand, we will organize a personalized program according to your interest.

ico_arrowPartner oldalak


     Számítástechnikai partnerünk